sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Jalkapalloa ja mielenrauhaa

Syksy on saapunut Barcelonaan, ja kaikessa kalseudessaan myös meidän kämppään! Vielä pari viikkoa sitten me nukuttiin pelkät lakanat peittoina, nyt sen päälle lisätty vilttikään ei tahdo riittää (ainakaan Saijalle). Niin, ja pussilakanoitahan täällä ei tietenkään käytetä. Näimme yhdessä kaupassa myytävän pussilakanoita nimellä "funda nórdica" eli pohjoismainen lakana! Meidän asunnossa tosin on - toisin kuin monissa muissa täkäläisissä asunnoissa - lämmitys, joka tällä viikolla kytkettiin päälle. Toisaalta yksinkertaiset ikkunat falskaavat niin, että olohuoneessa tuntuu välillä vähän liiankin raikas välimerellinen tuulahdus. Toistaiseksi hoidoksi riittää pitkähihainen paita ja villasukat, mutta jos lämpötila tästä paljon vielä laskee niin harkitsemme vakavasti lisälämmittimen ostamista (salaa vuokraemännältä tietenkin, lisälämmittimen sähkönkulutus ei taida olla laskettu sisältyvän meidän vuokraan...).




Mutta sitten mukavempiin aiheisiin ja kuviin. Kävimme pari viikkoa sitten Saijan vanhempien kanssa Montserrat-vuorella, joka on yksi Katalonian tärkeimmistä turistikohteista. Lokakuisena perjantaipäivänä paikka oli kyllä yllättävän hiljainen!




Montserrat on kuuluisa benediktiiniläisluostaristaan (kuvassa yllä), jonka katolinen kirkko aikoinaan kaikessa viisaudessaan päätti rakentaa vaikeimpaan mahdolliseen paikkaan keskelle vuoria. Pääsimme paikan päälle vaijerihissillä. Olisikohan niille rahoille löytynyt 1000-luvun Espanjassa parempaakin käyttöä? Paikan upeutta ei tietysti voi kiistää.



Luostarin ympäristössä kulkee pitkin vuorta polkuja, joilla voi vaellella.




Saijan riehaantuessa kiipeilemään pitkin kallioita Mikko yritti löytää pikamielenrauhaa jylhien maisemien äärellä hiljentyen. Taustalla näkyy pieni kappeli (joka sekin piti rakentaa kallionkielekkeelle...miksi?).


Ylhäisistä maisemista takaisin maan pinnalle palattuamme halusimme takaisin ihmisten pariin. Ja mistä löytyisikään enemmän ihmisiä kerralla kuin Barçan pelistä!



Camp Nou on FC Barcelonan kotistadion ja samalla maailman toiseksi suurin jalkapallostadion.

Tällä kertaa, kun vastassa oli Almería, yleisöä oli n. 60 000. Parhaimmillaan yleisöä mahtuu paikalle n. 90 000.





Mikko kentän laidalla ennen peliä.


Olemme jo aikaisemmin tainneet mainita, että täkäläiset osaavat järkätä fiestoja. Edes hyinen marraskuu (joka täällä tosin ei ole aivan niin hyinen) ei ole syy olla järjestämättä kunnon fiestaa. Pari päivää sitten järjestettiin "Festa Major de la UAB" eli meidän yliopiston (Universitat Autónoma de Barcelona) oma juhla! Dokumentointia kyseisistä bileistä - ja muistakin bileistä (onkohan siis kyseessä oikein bile-extra?) - seuraavalla kerralla!


/Saija ja Mikko



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hellurei!

Pohjoismaalainen pussilakana on niin hyvä keksintö! Oon nähny ulkomail sellasii pussilakanoi mis ei oo niit reikii mist kädet laitetaan.. Oli aika epäkäytännöllinen... Mäkin on käyny Montserratis. Joko te tiiätte koska tuutte kotiin sielt..? :)

Saija kirjoitti...

Joo niin on kyllä mahtava keksintö, on se vaan ihmeellistä miten jotkut hyvät keksinnöt eivät vaan millään leviä koko maailmaan (kuten juustohöylä, kuivauskaappi ja TISKIHARJA!).
Me tullaan takas varmaan joko juhannusviikolla tai sen jälkeisellä viikolla, eli vielä on pitkä pätkä jäljellä (kun me ei siis tulla jouluksikaan kotiin). /Saija