lauantai 13. kesäkuuta 2009

Viimeisiä viedään

Päivät vilahtelevat ohi vauhdilla ja niin vaan on pian on melkein vuosi kulunut. Tästä hetkestä tasan kolmen vuorokauden päästä olemme pakanneet laukumme ja suuntaamme kohti lentokenttää. Barcelonan kadut ovat tässä vuoden aikana alkaneet tuntua kodilta, ja onkin vaikea ajatella, ettei kohta niillä enää tallustella vaan meidän kotikatu, kuusikaistainen Carrer d'Aragó, vaihtuu taas rauhalliseksi Ketarantieksi:).

Viimeviikkoina Saijalla on ollut jonkun verran kiireitä koulujuttujen kanssa: muutama tentti, muutama palautettava koulutyö ja paljon haastatteluja gradua varten. Gradua varten näyttäisikin pian olevan materiaali hyvin kasassa: on syksyllä sitten minkä kanssa alkaa pakertaa! Mikolla sitä vastoin alkoi kesäloma viimeisen (ja ainoan) tentin myötä jo reilu pari viikkoa sitten. Mikon ihonväristä ei ole vaikea päätellä, missä lämpimiä kesäpäiviä on vietetty Saijan raataessa yliopistolla:). Onneksi nyt viimeisen viikon olemme molemmat saaneet ottaa aika rennosti ja ottaa vielä viimeiset pisarat irti Barcelonasta.


Muutama meidän vaihtarikavereista on jo lähtenyt, mutta suurin osa lähtee kuitenkin vasta meidän jälkeen. Vielä meidän lähtöpäivänä on suunnitelmissa syödä yhdessä ja sanoa heipat meidän parhaille Barcelona-kavereille.


Kuten ehkä olette huomanneet, Mikon panostus tähän blogin ylläpitoon on tässä vuoden mittaan laiskistunut melkoisesti. Tässä kuitenkin vielä Mikon aatoksia koko vuodesta:

"Barcelonaan lähdin kuten suomalaiset yleisurheilijat vuonna 1992: ilman mitään sen kummempia odotuksia. Vuosi täällä kuitenkin paransi pahasti ontuvaa kielitaitoani todella paljon ja siinä ratkaisevaa osaa näytteli täällä vietetty aika. Huomasin nimittäin, että vasta kevätlukukaudella alkoi joitain espanjankielisiä sanoja toden teolla jäädä onkeen ja metrossa olanyli sanomalehtien luku alkoi luistaa! Kivaa oli. Koneemme renkaiden irtautuessa Barcelonan maaperästä minun ei siis tarvitse vilkutella kaupungille hyvästejä sepporätymäisesti, vaan voin - toisin kuin suomalaiset yleisurheilijat - palata kotiin tyytyväisenä suoritukseeni!

P. S. Lämpö tekee eetvarttia, mut talvella tarvii pakkasta, lunta ja suksia."

Lähtö täältä on tietysti haikea, mutta toisaalta näin pitkän poissaolon jälkeen on mukava tulla Suomeenkin!

Pian nähdään!
/Saija ja Mikko

4 kommenttia:

Roger kirjoitti...

Tervetuloa kotiin. Ja Sepollahan oli tuomisinaan Barcelonasta vain hopeaa, sulla kulta. Huh, huh mitä siirappia tuli täältä.

Unknown kirjoitti...

Bienvenidos a Härmä. Ahorita esta lluviando y hace diez grados.

Otra vez bienvenidos y saludos cordiales de Teemu y Sirpa y su hijos.

sirpa kirjoitti...

Kuka lähettää meille terveisiä? Vai Selänteistäkö onkin kyse?

Saija kirjoitti...

Ehkä terveisten lähettelijä on Selänteen Teukka, jonka kanssa Mikko tais eilen rupatella ... taikka sitten toinen vaihtoehto on iskä, joka on ottanut tällä kertaa alter egokseen toisen nimensä:). Viitaten siis siihen, että olitte Paraisilla kylässä.