perjantai 14. marraskuuta 2008

Festa Major ja muita juhlia

Nyt selvisi asia, jota valiteltiin viime tekstissä, eli miksei lämpöjen päälle pistämistä meidän kämpässä huomaa. Vastaus asiaan oli se, että vaikka kämpän omistaja kävi räpläämässä pattereita, ei ne mennyt päälle ennen kuin yks mun kämppis tajus laittaa katkaisijasta lämmityksen päälle! Nyt meillä on siis lämmitys, jonka olemassaolon huomaa, jipii!

Kaikki barcelonalaiset (ja ehkä kaikki espanjalaisetkin) yliopistot järjestää kerran vuodessa omat juhlat. Yleensä nämä juhlat ovat keväällä, mutta meidän AUTONOMINEN yliopisto on niin itsenäinen, että on päättänyt järjestää omat juhlansa marraskuussa!

Tunnelma Festa Majorissa oli kuin Provinssirockissa konsanaan, ihmisiä oli tosi paljon! Juhlat alkoivat puolelta päivin ja jatkuivat iltayhdeksään.




Jokaisella oppiaineella ja muilla mahdollisilla järjestöillä oli oma koju, jossa myytiin ruokaa ja juomaa. Päätuotteet, jota löytyi melkein joka kojusta, oli kalja, sangría de cava ja täytetyt patongit. Juomia kauhottiin isoista saaveista ja patonkeja täytettiin jokaisen kynnelle kykenevän vapaaehtoisen toimesta. Ei kai tässä olisi elintarvikeviranomaisella mitään sanottavaa?

Kuvassa ylhäällä Saijan kaveri Montse kauhoo "agua de valenciaa" ESN:n (Erasmus-järjestö) kojulla.




Kuvassa ylhäällä meidän vaihtarikavereita Kolumbiasta, Puolasta, Ranskasta, Perusta ja Suomesta (tehtävä: arvaa kuka kuvassa Saijan lisäksi on suomalainen!).



Käytiin me vähän katselemassa bändejä ja kierreltiin ympäriinsä, mutta suurin osa ajasta me vaan istuskeltiin porukassa nurmikolla.




Saija ja lehmä!




Saija ja Txoan (Juan katalaaniksi!). Mitenkäs me ollaan näin samikset..?

Ja nyt siirtykäämme Yliopiston juhlista pikkuisen ajassa taaksepäin toisiin juhliin...


Halloweenia juhlitaan Espanjassa suurin piirtein samalla tavalla kuin Suomessa: se ei millään tavalla kuulu maan omiin perinteisiin, vaan on lähinnä kauppojen maahantuoma ilmiö ja sitä kautta kaikenlaisen halloweenkrääsän kautta levinnyt ihmisten pariin. Mutta kyllä sitä jonkin verran täällä kuitenkin juhlitaan. Kuvassa ylhäällä on kolme meidän kaveria.

Kuvassa ylhäällä me ja meidän vaihtarikavereita Plaza Realilta Barcelonan vanhasta kaupungista.





Kuvassa ylhäällä ollaan syömässä tapaksia. Mikkokin on paikan päällä, mutta on tainnut jäädä Nicolasin taakse piiloon (eli Saijan viereen takariviin).

Joskus taas on mukava vain istuskella jonkun kotona, tehdä ruokaa ja jutella!

Tässä kaikki tällä erää, ainakin tuli laitettua paljon kuvia!

/Saija

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

onneksi lientä edes riittää

Anonyymi kirjoitti...

Heippa taas!

Turkuun tuli ensilumi viime yönä! On niin nättiä :) Miten siel astiat pestää jos ei oo pesukonetta?????? varmaan pyyhitään johonki keittiöpyyhkeeseen :/ Hienoa, että juhlia on riittäny. Meilläki oli firman pikkujoulut viime viikonloppuna, oltiin Börssis :)